KAŞARLI TAVUK SOTE TARİFİ

KAŞARLI TAVUK SOTE TARİFİ

Malzemeler :
1 kemiksiz tavuk göğsü
1 orta boy soğan
2 - 3 yeşil biber
1 kırmızı biber
1-2 domates
1/2 yemek kaşığından az salça
3 diş sarımsak
Kekik, kırmızı pul biber, karabiber (isteğe bağlı)
Tuz
1/2 çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı :
Yemeklik doğranmış soğanı yağda hafif kavurduktan sonra, ince doğranmış biberler eklenir (jülyen doğranmış güzel oluyor, soğanda da) Biberler rengini kaybedip yumuşadıktan sonra, sotelik doğranmış tavuk ilave edilir. Tavuk iyice pişene kadar sote edildikten sonra, doğranmış domates, salça ve ince doğranmış veya ezilmiş sarımsak ilave edilir. Hafif sulandırılır (yarım ç.bardağı kadar). Baharatları eklenir, su kendini çekince, ısıya dayanıklı borcama dökülür. Üzerini kaplayacak kadar rendelenmiş kaşar ilave edilip, fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. ( son 2-3 dakika fırının ızgarasını yakabilirsiniz). Afiyet olsun..

NOT :(2 - 3 kişilik)

0 yorum:

Yorum Gönder