KAYSERİ YAĞLAMASI TARİFİ

KAYSERİ YAĞLAMASI TARİFİ


Malzemeler :

İÇ HARÇ
500 gr. kıyma
2 adet kurusoğan
4-5 adet sivribiber
2-3 adet domates
1 çorba kaş. domates salçası
250 gr tereyağı veya margarin
1 tatlı kaş. tuz
1 tatlı kaş. kırmızı tozbiber
karabiber
kekik
1 çay bar. su

BAZLAMA ICIN :
6 su bardagi un
1 pk yas maya
aldigi kadar ilik süt veya su
tuz

ÜZERİNE :
1 Kase süzme yoğurt
2-3 diş sarımsak
tuz

YAPILISI :
oncelikle hamurumuzun malzemelerini karistirip kulak memesi yumusakliginda bi hamur yoguruyoruz elinize yapismamasi icin ellerinize sivi yag dokup yogurabilirsiniz yogurduktan sonra uzerini nemli bir bezle ortup yarimsaat dinlendiriyoruz. dinlenen hamurumuzu limon buyuklugunde bezelere ayiriyoruz ve kullanacaginiz teflon tava buyuklugunde aciyoruz ve yag kullanmadan teflon tavada arkali onlu pisiriyoruz(acarken un yerine sivi yag kullanirsanip oklava yerine elinizle acarsaniz pamuk gibi olurlar)
ic harcin yapilisi
Tencereye az miktarda sıvıyağ konur. Yemeklik doğranmış olan soğanlar kavrulur. Ardından kıyma eklenip, karıştırılarak tane tane olacak şekilde kavrulur. İnce doğranmış sivribiberler eklenir. Biberin fazla diriliği kaybolmadan salça eklenir.salçanın kokusu çıkana kadar kavrulur. Kabukları soyulmuş domatesler, küp şeklinde doğranıp iç harca eklenir. Biraz diriliği gidince tereyağı ve su eklenip beş dakika kadar özleşmesi için kaynatılır. En son baharatlar katılıp ocaktan alınır.
SERVIS: actiginiz bazlamalarin buyuklugunde bir tabaga bazlamamizi koyuyoruz kaynar olan ic harcimizi bazlamamizin her yerine degecek sekilde yayiyoruz bu sekilde malzememiz bitene kadar devam ediyoruz. hazirladigimiz sebitlerimizi dorde boluyoruz ve sarimsakli yogurtla servis yapiyoruz..
afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder