EVDE NE VARSA YEMEĞİ TARİFİ
Malzemeler :
6 parça kemiksiz tavuk but
2 soğan
2 havuç
2 patates
2 kabak
1 su bardağı bezelye
4 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
2 su bardağı kaşar rendesi
Yapılışı :
Tüm sebzeler yarım ay şeklinde doğranır.
Sırayla soğan, havuç,patates, kabak, bezelye eklenir kavurulur. Sonra tavuklar eklenir. Tuz, kırmızı toz biber ve köri konulur. Kısık ateşte 10 dk pişirilir. Ayrı bir tencerede tereyağ ve un kavrulur. Sonra süt ilave edilir. Beşamel sos kıvam alınca altı kapatılır tuz ve karabiber eklenir.
Fırın kabına tavuklu harç ve beşamel sos konulur ve karıştırılır. Üzerine kaşar rendesi serpilir. Fırında kaşar kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

0 yorum:
Yorum Gönder