EV YAPIMI BEYTI KEBAP TARİFİ
Köftesi için;
500 gr kıyma
2 dilim ufalanmış ekmek içi
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 adet yumurta sarısı
Karabiber,
pul biber,
tuz
Hamuru için;
Yarım kg un
1 çorba kaşığı maya(yaş maya da olur kuru maya da)
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
Sosu için;
2 y.kaşığı tereyağı
1 y.kaşığı domates salçasi
Yarım ç.bardağı su
Tuz
İsteğe göre pul biber
Yoğurt
Yapilisi :
Ilık su içinde mayayı eriterek, unu ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini örtüp bir saat kadar mayalanmasını bekleyin (Hamur yapmak istemeyenler fırından hazır ekmek hamuru veya hazir lavas alabilirler). Bu hamurdan beviz büyüklügünde bezeler yapın kullanacaginiz teflon tava büyüklügünde acin lavaslari hazirlayin (bezeleri acarken un yerine sivi yag ile oklavaya dolamadan acmayi deneyin ne kadar ince olursa olsun lavasiniz kuru olmicak) .Köfteler için soğanı robotta çekin, sonra tüm malzemeleri karıştırın. İsterseniz maydanoz da ekleyebilirsiniz. Karışımı iyice yoğurun ve ince uzun köfteler hazırlayarak ister tavada ister firinda kizartin.Her köfteyi bir lavaşın içine yerleştirerek rulo şeklinde sarın ve daha sonra bunları yaklaşık 2 cm genişliğinde keserek tabağa koyun. salça ile yapmış olduğunuz sosun yarisini uzerine dökün ve 220 C firinda iyice isitin cikarip geri kalan sosu ve yogurdu ekleyin.Süslemek için domates, biber, kuru sogan, veya maydanoz kullanabilirsiniz. Yanında bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz..
afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder