CİĞER YAHNİSİ TARİFİ

CİĞER YAHNİSİ TARİFİ

Sakatatı sevmeyen insanın pek az olduğunu düşünüyorum. Sakatatlara düşkün olan toplumumuz için harika bir ciğer yahnisi tarifini paylaşmak istiyorum sizlerle.

Ciğeri birde bu haliyle deneyin, mutlaka çok beğeneceksiniz.

Malzemeler :
Yarım kilogram ciğer (isteğe bağlı kuzu ve ya dana)
4 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı toz kırmızıbiber
Kimyon
Tuz
2 bardak kaynar su

Ciğer Yahnisi Tarifi :
Ciğerin üzerinden zarını temizleyiniz ve küp şeklinde doğrayınız. Bol suyun altında yıkayınız. Süzgece koyup suyunun iyice süzülmesini sağlayınız.

Kuru soğanları ayıklatıp ince, ince doğrayınız.

Bir tencere içerisinde tereyağını kızdırınız. Üzerine soğanları atıp bir miktarda tuz attıktan sonra sararana kadar kavurunuz. Daha sonra ciğerleri de ilave ediniz ve birkaç dakika daha kavurunuz ve üzerine kaynar su koyunuz. Tadını, tuzunu kontrol ediniz. Tencerenizin kapağını kapatınız ve ocağın altını kısınız. Ciğerler yumuşayana kadar pişiriniz. Piştikten sonra 5-10 dakika dinlendirip sıcak olarak servis ediniz. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder