PAPAZ YAHNİSİ TARİFİ
Malzemeler :
1 kilogram dana eti
Yarım kilogram arpacık soğan
1 çorba kaşığı salça
Pul biber
Tuz
Karabiber
Papaz Yahnisi Tarifi :
Etleri yıkayınız ve bir tencereye koyunuz. Etler suyunu Salı çekinceye kadar kavurunuz. Daha sonra üzerlerini dört parmak örtecek kadar kaynar su koyunuz. İlk olarak ocağın altını iyice açınız ve kaynayana kadar bu şekilde devam ediniz. Üzerinde oluşan köpüğü kevgir yardımıyla alıp atınız. Kaynamaya başlayınca ocağı kısınız ve etler yumuşayana kadar pişiriniz.
Soğanları iyice yıkayınız. Bir tencerede su kaynatınız ve içerisine soğanları kabuklarını soymadan atınız. Birkaç dakika haşlayınız. Daha sonra suyunu süzünüz.
Soğanların püsküllerini kesiniz, bu arada kabuğunun tamamı elinizde kalıp çıkacaktır. Bu yöntemle ayıklayınız.
Daha sonra ayıkladığınız soğanları tencerenin içerisine koyunuz. Salçayı bir miktar su ile karıştırıp sulandırın ve tencereye dökünüz. Pul biberi, tuzu, karabiberi serpiniz. Hepsini yaklaşık 20-25 dakika süresince pişiriniz. Sıcak olarak servis ediniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder