BÜZGÜLÜ BÖREK TARİFİ

BÜZGÜLÜ BÖREK TARİFİ

Malzemeler :
1 çay bardağı su
yarım su bardağı zeytinyağı
peynir ve maydanoz

Üzeri İçin :
2 yumurta sarısı


Yapılışı :
Yufka dört parçaya bölünür.Bir parçası serilip üzerine 1 kaşık sıvıyağ ve 1 kaşık su serpilip iki ucundan ortaya doğru büzdülür ve diğer kenarları birleştirilip iç malzemesi koyulup sarılır.Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye büzük kısmı üste
kalacak şekilde dizilip üzerine yumurta sarısı ile sıvıyağı karıştırıp sürülür.200 derecede ısıttığımız fırında altı üzeri kızarana kadar pişirilir...
afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder