ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMASI TARİFİ

ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMASI TARİFİ

Malzemeler :
1 adet küçük boy lahana
1 su bardağı pirinç
1 adet büyük boy soğan
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı toz nane
Yeterince su
Yeterince karabiber
Yeterince tuz

Yapılışı :
Lahanayı yıkayın, yapraklarını ayırın ve kaynar tuzlu suda 2 dakika haşlayın, ardından suyunu süzün ve kenarda beklemeye alın.
Soğanı soyun ve küçük küçük doğrayın.
Tencerede yağı kızdırıp soğanları kavurmaya başlayın.
Pirinci yıkayın ve suyunu süzün.
Soğanlar hafif pembeleşince içine pirinci, dolmalık fıstığı, kuş üzümünü, karabiberi, naneyi, şekeri, limon suyunu ve tuzu ilave edip karıştırın.
Üzerine 1 su bardağı su ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Lahana yapraklarını ikiye bölün, damarlı kısımları içe gelecek şekilde tezgaha yerleştirin.
Yaprakların içlerine hazırladığınız harçtan ekleyip dolma şeklinde sarın.
Tencerenin dibine lahana yaprakları yerleştirin, üzerine ise dolmaları dizin.
Tencereye 1 su bardağı su, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz ilave edip lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Soğuduktan sonra servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder