FIRINDA PATATESLİ KÖFTE YEMEĞİ TARİFİ
Malzemeler :
Yarım kilo kıyma
1 Orta boy soğan ( rendelenmiş ve suyu sıkılıp kullanılacak)
2- 3 dilin bayat ekmek ( ufalanmış)
1 Yumurta
2 Diş sarımsak( rendelenmiş)
1 Tutam maydanoz ( ince kıyılmış)
1 Çay kaşığı kimyon
Tuz
1 Çay kaşığı karabiber
1Tatlı kaşığı kekik
4- 5 Tane büyük boy patates ( isteğe göre arttırılabilir)
1 Yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı :
Öncelikle köfte için gerekli tüm malzemeler bir kapta karıştırılır ve iyice yoğrulduktan sonra üzeri kapalı dolapta dinlendirilir.
Bu sırada patatesler soyulur ve dilimlenir.
Önce patatesler yağda çok az kızartılır, sonra köfteler de patatesler gibi kısa süre kızartılır.( tam pişmemiş olmalılar)
Kızaran patateslerin ve köftelerin kağıt havluyla fazla yağı alındıktan sonra tepsiye 1 veya 2 patates sonra 1 adet köfte olarak sıralanırlar.
Ayrı bir tavada az yağda salça birkaç dakika kavrulur ve üzerine 2-3 su bardağı su ve biraz tuz ilave edilir ve bu salçalı su köfte patatesin bulunduğu tepsinin bir kenarından dökülür.
Su miktarı biraz daha arttırılabilir.
Üzerine folyo kapatılır ve fırında 180 derece patatesler yumuşayana kadar pişirilir.
Arada kontrol edilip su miktarına bakılmalı eğer azalmış ama patatesler yumuşamamışsa azar azar sıcak su ilave edilmeli.
0 yorum:
Yorum Gönder