ÇİFTLİK KEBABI TARİFİ
Malzemeler :
- Yarım kilogram dana eti
- 3 adet patates
- 12-15 adet arpacık soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 6 adet sivri biber
- 4 adet domates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber ve kekik
- 1 su bardağı bezelye tanesi
- 1,5 çay bardağı Ayçiçek yağı ( yarım bardağı et için )
Yapılışı:
Kuşbaşı doğranmış etlerimizi seçerken ben dana kontrafile kısmından kuşbaşı yaptırmayı tercih ediyorum. Daha lezzetli oluyor fakat bonfile kısmı da oldukça yumuşak ve lezzetli olur. Neyse teflon tavamızda bir yemek kaşığı tereyağı ile birlikte yarım çay bardağı zeytinyağını alıp kızdırıyoruz. 2 dakika kadar kuşbaşı etimizi kavuruyoruz. Küp küp doğradığımız soğanı ve sarımsağı etin içerisine ekliyoruz. Soğan yarı karamelize olana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
Daha sonra domateslerin kabuklarını soyuyor ve küp küp doğruyoruz. Arpacık soğanları da ayıklayarak yıkıyoruz. Sivri biberlerimizi yıkayarak 4 e bölelim. Daha sonra domates, soğan ve biberleri tava da Ayçiçek yağı ile birlikte bir iki çeviriyoruz. Ondan sonra koyacağımız bezelyeleri haşlıyoruz. 10-12 dakika kadar haşlamanız yeterlidir.
Kızarttığımız malzemeleri bir güveç içerisine alıyoruz. Bezelyeleri de ekleyerek üzerlerine domates ve etleri diziyoruz. Bir çay bardağı ılık su gezdiriyoruz. 1 yemek kaşığı tereyağını ufak parçalar halinde yemeğimizin üzerine paylaştırıyoruz. 240 derecelik fırında yarım saat kadar pişiriyoruz.
Not: İsterseniz fırın tepsisi kullanabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder