SOSLU PATLICAN TARİFİ

SOSLU PATLICAN TARİFİ

Malzemeler :
2 Adet (iri) Bostan Patlıcanı
2-3 Adet (iri) Domates
1 Kase Yoğurt
4 Diş Sarımsak
4-5 Adet Domates
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
1/2 (yarım) Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Şeker
1 Tutam Kekik
Sıvı yağ (kızartmak için)
Maydanoz (süslemek için)



Yapılışı :

Patlıcanları alacalı şekilde soyun, 1 cm. kalınlığında dilimleyin. Bol tuz eklediğiniz suda yarım saat kadar bekletin.
Patlıcanların suyunu sıkın ve kağıt havlu ile iyice kurulayın.
Domatesleri de 1 cm. kalınlığında dilimleyin.
Bir tavaya 1 parmak yüksekliğinde sıvıyağ koyun ve kızdırın.
Önce patlıcanları, ardından domatesleri kızartın ve kağıt havlu üzerine alıp, bekleterek, iyice yağını süzdürün.
Yoğurdu, 2 diş ezilmiş sarımsak ve biraz tuz ile iyice çırpın.
Diğer domatesleri rendeleyin yada robotta kabukları ile birlikte çekin.
Domates rendesine, 2 diş ezilmiş sarımsak, zeytinyağ, tuz, şeker ekleyin ve karıştırın.
Orta ateşte, yarım saat kadar pişirin. Ateşi kapatınca kekiği ekleyin.
Servis tabağına bir dilim patlıcan koyun, üzerine bir dilim domates, bir kaşık yoğurt, tekrar bir dilim patlıcan, bir kaşık yoğurt ve bir kaşık domates sosu koyun, maydanoz ile süsleyin.

0 yorum:

Yorum Gönder