FAVA TARİFİ

FAVA TARİFİ

Malzemeler :
1 Su Bardağı Kuru İç Bakla
1 Adet (orta boy) Soğan
1,5 Çay Bardağı Zeytinyağ
2 Yemek Kaşığı Limon Suyu
1 Çay Kaşığı Şeker
1 Çay Kaşığı Tuz
Dereotu (süslemek için)



Yapılışı :
Baklaları bir gece önceden ılık tuzlu suda bekletin.
Soğanları küp küp şekilde minicik doğrayın, 1 çay bardağı zeytinyağ ile rengi sararıp şeffaflaşıncaya kadar 4-5 dk. kavurun.
Soğanlar kavrulunca 4 su bardağı su ekleyin ve kaynatın.
Soğanlı su kaynayınca, süzdüğünüz baklaları, şeker ve tuzu ekleyin ve orta ateşte baklalar iyice yumuşayıp dağılıncaya kadar pişirin. Bu aşamada su azalır ise azar azar kaynar su ekleyin. (Karışım tamamen suyunu çekmemeli, makarna haşlar gibi çok sulu olmasada, sulu kıvamlı olmalı)
Baklalar pişince, altını kapatın ve limon suyu ile kalan yarım çay bardağı zeytinyağını ekleyin. Robotta veya el blenderi ile pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çekin. Bu aşamada şekerini ve tuzunu kontrol ederek damak zevkinize göre arttırın.
Kare veya dikdörtgen bir borcamı hafifçe ıslatın ve karışımı kalınlığı 3-4 cm olacak şekilde dökün.
Buzdolabında en az 5-6 saat yada bir gece beklettikten sonra kare kare dilimleyerek ve dereotu ile süsleyerek servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder