HUMUS TARİFİ
Malzemeler :
1 Su Bardağı Nohut
1/2 Su Bardağı Tahin
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
1/2 Adet Limon'un Suyu
2 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Toz Kırmızıbiber
Tuz
1 Su Bardağı Nohut
1/2 Su Bardağı Tahin
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
1/2 Adet Limon'un Suyu
2 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Toz Kırmızıbiber
Tuz
Yapılışı :
Nohutları bir gece önceden hafif tuzlu bir suda ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp, bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ilınınca kabuklarını soyun ve robottan geçirerek püre haline getirin.
Ayrı bir kapta, tahin, limon suyu, kimyon, kırmızı biber, zeytinyağ ve tuzu iyice karıştırın.
Karışımı, nohut ezmesine ekleyip iyice karıştırın. Bu aşamada, kendi damak zevkinize göre tuzunu yada ekşisini arttırabilirsiniz.
Bir servis tabağına incecik olacak şekilde yayın. Humus'u gün içinde yapıp, akşam servis edecekseniz, oda sıcaklığında bırakabilirsiniz ama ertesi gün servis edeceksiniz mutlaka buzdolabına kaldırın.
0 yorum:
Yorum Gönder