TAVUKLU MİLFÖY BÖREĞİ TARİFİ
MALZEMELER :
•500 gr kuşbaşı doğranmış tavuk eti
•1 adet dolmalık kırmızı biber
•1 adet dolmalık sarı biber
•1 kase bezelye (haşlanmış)
•Tuz
•Karabiber
•2 yemek kaşığı sıvıyağ
•1 paket milföy hamuru
Üzeri için:
•Yumurta sarısı
•Çörek otu
YAPILIŞI:
Sıvıyağı ve tavuk etlerini bir tencereye alın ve tavuk suyunu çekene kadar kavurun.Biberlerin çekirdek kısımlarını çıkartıp küp şeklinde doğrayın ve tencereye ekleyin. Biberler yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin.Haşlanmış bezelyeleri ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın.Ocağı kapatıp soğumaya bırakın.Milföy hamurlarını buzluktan çıkarıp oda sıcaklığında çözülmesini bekleyin.Buzu çözülen milföy hamurlarını kenarları dışarıya sarkacak şekilde muffin kalıplarına yada bir kase içerisine yerleştirin.Ortalarına tavuklu harcı paylaştırın.Köşelerini karşılıklı şekilde ortaya getirerek bohça şeklinde kapatın ve bir kürdanla tutturun.Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.Önceden 180 C’ye ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.Sıcak yada ılık olarak servis edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder