GÜVEÇTE KAŞARLI MANTARLI TAVUK SOTE TARİFİ

GÜVEÇTE KAŞARLI MANTARLI TAVUK SOTE TARİFİ

MALZEMELER :
Yarım kg kuşbaşı tavuk eti
yarım kg mantar
yarım limon suyu
1 orta boy soğan
2 adet yeşil sivri biber
1 büyük domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
yarım çay kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı kaşar rendesi

Yapılışı:
Mantarları temizleyip dörde bölün ve kararmamaları için bir kasede limon suyuyla karıştırın (havlu peçeteyle silmek en iyisi)Tavaya sıvıyağı alın ve yemeklik doğradığınız soğanlarla,biberleri,tavuk etlerini,etin rengi değişene kadar,orta ateşte karıştırın.Mantarları ekleyin.
Mantarlar suyunu bırakıp çekene kadar yüksek ateşte ve karıştırarak kavurun.Kabuğunu soyup küp küp doğradığınız domatesi,salçayı,tuz ve karabiberi mantarlı tavuğa ekleyin.Domatesler yumuşayıp suyunu çekince ocağı kapatıp, yemeğin üzerine kekiği serpip,karıştırın.
Daha sonra tavuk sotenizi bir güveçe alıp,üstüne kaşar rendesini dökün.Isınmış fırına atıp,kaşar eriyince çıkartın,tavuk soteniz servise hazırdır

0 yorum:

Yorum Gönder