BİFTEK MANTAR SOSLU TARİFİ

BİFTEK MANTAR SOSLU TARİFİ

Malzemeler :
4 adet dana biftek
170 gram istiridye veya cremini mantar
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı ufak doğranmış kuru soğan
2 diş sarımsak rende
¼ su bardağı beyaz şarap
1 su bardağı krema
1 tutam kekik
1 tatlı kaşığı tavuk toz bulyon
1 tutam deniz tuzu
1 tutam taze çekilmiş karabiber


Yapılışı :
Mantarları suyu çıkana kadar tavada pişirip kenara alın.
Tereyağını tavada eritip ufak doğranmış soğan ve sarımsağı 3-4 dakika kadar soteleyin.
Biftek haricinde, mantarlarla birlikte kalan bütün malzemeyi tavaya ekleyin.
Ağzını kapatıp ve ocağın altını kısıp 15 dakika pişirin.
Kapağı açıp 5 dakika daha pişirin.
Daha tok bir sos elde etmek için krema ilave edebileceğiniz gibi, daha ince bir sos için şarap ilave edebilirsiniz.
Etlerin her iki tarafını tuzlayıp karabiberleyin.
Izgarada 3-5 dakika pişirdikten sonra sos ile birlikte üzerine doğranmış maydanoz serpip servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder