İSTİRİTYE MANTARİ (TAVUKLU) TARİFİ

İSTİRİTYE MANTARİ (TAVUKLU) TARİFİ

Malzemeler :
1 tavuk göğsü,
4 çorba kaşığı zeytin yağı,(isterseniz tereyağı da kullanabilirsiniz)
1 paket (400 gr) istiridye mantarı,
1 büyük kuru soğan,
1'er tane kırmızı biber, yeşil ve sarı biber,
1 küçük havuç
Tuz, pul biber, karabiber, kişniş, kekik.(istediğiniz baharatları kullanabilirsiniz, ben bunları yakıştırdım )

Yapılışı :
Öncelikle soğanı soyup halka şeklinde doğrayalım. Kızdırdığımız zeytin yağına atıp mühürleyelim.
Serçe parmağı gibi doğradığımız tavuk göğsünü de yağa atıp onu da mühürleyelim.
Onlar biraz pişer gibi olunca, biberleri, havucu da ekleyip karıştırmaya devam edelim. Ocağın altını orta ateşte tutalım.
Tavuk ve sebzeler suyunu salıp çekince mantarları şekline göre ince dilimleyip ekleyelim.
Mantarlar çabuk pişer zaten, onlar da suyunu salıp çekince tuz baharatlarını ekleyip tekrar karıştırıp ocağı kapatalım.Biraz dinlenince servis yapalım.

0 yorum:

Yorum Gönder