İPEK ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet patates
1 adet havuç
1/2 tavuk göğsü
2 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı :
Mercimeği ayıklayıp yıkayalım. Patatesi, havucu ve biberi doğrayalım. Mercimeği ve sebzeleri bir bardak suyla kısık ateşte pişirelim. Piştikten sonra blendırdan (ya da süzgeçten) geçirelim.Başka bir tencerede tavuğu haşlayıp, suyunu süzelim. Etlerini ayıklayıp didelim. Bir çorba kaşığı yağla unu kavuralım. Pişirdiğimiz mercimeği ekleyelim.Tavuk suyunu ve mercimeği ilave edelim, kısık ateşte 15 dakika pişirelim.Tavuk etini, kimyonu, kırmızı biberi, tuzu ve naneyi de ilave ederek, servis yapalım.
0 yorum:
Yorum Gönder