SAFRANLI PİLAV TARİFİ

SAFRANLI PİLAV TARİFİ

Malzemeler :
325 gram basmati pirinc
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 adet doğranmış kuru soğan
4 yemek kaşığı kuru üzüm
425 ml kaynar su
½ tatlı kaşığı safran
1 tutam tuz

Yapılışı :
Basmati pirincini 10 dakika kadar ılık suda bekletip suyunu süzün.
Zeytinyağında dolmalık fıstıkları 1-2 dakika kadar kavurduktan sonra tencereden fıstıkları çıkartın ve kenara alın.
Aynı tencerede doğranmış kuru soğanı 5-7 dakika kadar soteleyin.
Pirinci ilave edip 2 dakika kavurun.
Kaynar suyu, üzümleri, safranı ve tuzu ilave edin.
Ateşin altını açıp kaynatın.
Bir kere daha karıştırıp ocağın altını kısın ve tencerenin kapağını kapayın.
10 dakika kadar bu şekilde kapağı açmadan pişirin.
Ateşi söndürüp 15 dakika demlenmesini bekleyin.
Pilavınızı çatal ile havalandırıp servis tabağına alın, üzerine önceden kavurduğunuz dolmalık fıstıkları ekleyip servis yapın

0 yorum:

Yorum Gönder