TAVUK CİĞERİ TARİFİ
Malzemeler:
1 kilo tavuk ciğeri
2 adet soğan
5 adet sivri biber
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
Tarifi:
Kasaptan alınan tavuk ciğerini yıkayın.
Tavuk ciğerleri arasındaki yürekleri ayırın.
Tavuk ciğerlerinin yağlarını temizleyin.
Dik olarak kesin.
Tavuk ciğerlerini küçük parçalara ayırın.
Tavada yarım çay bardağı sıvıyağı kızdırın.
İlk önce yürekleri ekleyin.
Birkaç dakika kavurun.
Ardından tavuk ciğerini ekleyin.
Hafifçe karıştırarak suyu çekilene kadar kavurun.
Suyu çekilince iri doğranan 2 adet soğanı ekleyin.
Biraz daha kavurun.
Son olarak 1 çay kaşığı tuzu, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biberi, 1 tatlı kaşığı kimyon ve 1 tatlı kaşığı kekik ekleyin.
Tüm malzemeleri koyduktan sonra biraz daha kavurun.
Yayvan bir tabakta servis edin.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder