İFTAR ÇORBASI TARİFİ

İFTAR ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler;
2 adet sivri biber
2 difl sarmısak
1 adet soğan
2 adet kurutulmuş domates
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1’er tatlı kaşığı zencefil ve zerdeçal
1 çorba kaşığı nane
1 çorba kaşığı sumak
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı şehriye
5 su bardağı tavuk suyu
Yeteri kadar tuz


Servis için:

 Limon

Yapılışı;
Kıyılmış sivri biber, sarmısak, soğan ve domatesi sıvıyağda soteleyin. Zencefil, zerdeçal, nane, sumak ve salça ekleyip, bir-iki çevirin. Şehriye, tavuk suyu ve tuz ekleyip kaynatın. Üzerine limon sıkıp, sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder