FİRİK PİLAVI TARİFİ
Malzemeler;
• 400 gram firik bulgur
• 600 gram sıcak su
• 2 tane soğan
• 2 tane domates
• 1 kapya biberi
• 1 çorba kaşığı tuz
• 1 şeker kaşığı tereyağı
• 1 şeker kaşığı pulbiber
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı;
Bulguru bir güzel yıkadıktan sonra sıcak su içerisinde dinlendirilmelidir. Tencere içerisine 2 çorba kaşığı zeytinyağını koyarak soğanları kavurarak, üst kısmına küp şeklinde doğranmış kapya biberi ilave edilmelidir. 1 çorba kaşığı salçayı da ekleyerek bir güzel karıştırılmalıdır. Domateslerin kabuk kısmını soyarak, küp şeklinde doğrayarak karışım üzerine eklenmesi gerekiyor. Bulguru da üzerine ilave ederek, tuzu, istenen baharatları da ekledikten sonra yavaş bir şekilde sıcak suyu üzerine dökülmelidir. Birden kesinlikle suyu eklememeli, yavaş şekilde dökülmelidir. Kapağını kapatarak, diri kalmayacak şeklinde pişirilmesi gerekiyor. Ara sıra kontrol ederek, gerekirse üzerine sıcak su eklemeli ve pişene kadar, su çekene kadar beklemelidir. Piştikten sonra dinlenmesi için bir kenara alınmalıdır. Daha sonra dilediğiniz şekilde sunum yaparak servis edilebilir. Afiyet olsun…
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder