KARA LAHANA SARMASI TARİFİ

KARA LAHANA SARMASI TARİFİ

Malzemeler :
1 bağ orta boy taze yapraklı karalahana
350 gr orta yağlı dana kıyması (mümkün olabilirse eti kasabınıza satırla ince kıydırın)
1 küçük çorba kâsesi mısır yarması
1 orta boy soğan veya 3-4 adet taze soğan
½ demet maydanoz
1/3 demet dereotu
5-6 dal taze nane
1 çay kaşığı karabiber
½ çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
½ çay bardağı sıvı yağ
Yarım limon
2 orta boy domates

Yapılışı :
1-Kara lahanalar kaynayan suda sarılmaya müsait hale gelene kadar haşlayın.
2-Mısır yarmasını kaynayan suya atın, 15 dakika kadar haşlayın ve süzün.
3-Dolma içini hazırlayacağınız kaba etinizi, mısır yarmasını, minik küpler halinde doğranmış soğanı, rendelenmiş domatesleri, ince kıyılmış maydanoz, nane ve dereotunu, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ile 1/3 çay bardağı sıvı yağı koyarak iyice yoğurun.
4-Haşlanmış lahana yaprakları büyük ise ikiye bölerek (damarları sertse çıkabilirsiniz) düzgünce orta boy sarın.
5-Tencerenize dizin. Bir tasta 3 bardak ılık su, yarım sıkılmış limon suyu, 1 çay kaşığı domates salçası, bir fiske tuz ve kalan sıvı yağı iyice çırparak dolmaların üzerine gezdirin.
6-Orta hararetli ateşte kaynamaya başlayana kadar, kaynayınca kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin.
7-Sıcak olarak kalan suyu ile servis edin.
Dolmanızın yanında sarımsaklı yoğurt, yiyenlere hafızalarında unutamayacakları bir tat bırakacaktır.
Afiyet olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder