BALLI TAVUK TARİFİ

BALLI TAVUK TARİFİ

Malzemeler :
3 Çorba Kaşığı Bal 
- 4 Çorba Kaşığı Soya Sosu 
- 6 Adet Tavuk Butu 

Kreması İçin :
- 1 Çay kaşığı Karabiber
- 4 Adet Patates
- 3 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
- 6 Çorba Kaşığı Süt Kreması
- 1 Tatlı kaşığı Tuz 


Hazırlanışı :

Tavuk butlarının derisini elinizle çekerek çıkartın. Soya sosu ve balı bir kaba alıp malzemeleri birbirine yedirinceye kadar karıştırın. Etleri sosa bulayıp üzerini alüminyum folyo ile kapatın ve buzdolabında 3 saat bekletin. Tavuk butlarını küçük bir fırın kabına sosuyla birlikte dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Kremalı patates için, patatesleri kabuğu ile haşlayın. Soyup halka şeklinde doğrayın. Kısa kenarlı bir fırın kabına alıp 6 kaşık süt kreması, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırının kapağını açıp 3 kaşık kaşarpeynirini patateslerin üzerine serpiştirin. 10 dakika daha pişirin. Ballı tavuk ve kremalı patatesi servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder