HANIMDUDU YAHNİSİ TARİFİ

HANIMDUDU YAHNİSİ TARİFİ

Malzemeler :
200 gr yağsız dana eti
300 gr haşlanmış nohut
10 -15 tane arpacık soğan
1 orta boy kemer patlıcan
3-4 adet acı kırmızı kuru biber
2 adet orta boy domates
1 çay kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı :
1-Nohutları yıkayın ve düdüklü tencerede yaklaşık 30 dakika kadar haşlayın.
2-Eti kuşbaşı doğrayın ve nohuttan ayrı olarak 20 dakika kadar haşlayın.
3-Patlıcanı alaca soyun, yıkayın ve minik parçalar halinde doğradıktan sonra teflon tavada az yağda soteleyin.
4-Terayağını ve sıvıyağı tencerede kızdırın, haşlanmış et ile birlikte ayıklanmış arpacık soğanları diriliği gidene kadar döndürün.
5-Kırmızı kuru biberleri, rendelenmiş domatesi ve sulandırılmış salçayı tencereye ilave edin ve orta hararetli ateşte yaklaşık 10 dakika kadar özleştirin.
6-Haşlanmış nohutu tencereye ilave edin ve 1 su bardağı ılık su ve karabiber ile kimyonu da koyarak pişmeye bırakın.
7-Yemeğiniz kaynamaya başlayınca kısık ateşe alın ve yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
8-Nohut ve etler pişmesine yakın kızartılmış patlıcanları ilave edin ve 10 dakika kadar daha pişirin.
9-Yemeğiiniz karar suyunda kalınca tuzunu ilave ederek ocağı kapatın.
Sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder