HİNDİLİ KABAK KARNIYARIK TARİFİ
Malzemeler :
4 adet düzgünce orta boy kabak
250 gram ıspanak bulamazsanız pazı da olabilir.
2 adet kırmızı kapya biber
1 çay bardağı ceviz
1 orta boy soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 diş sarımsak
1 kaşık tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kızartmak için;
1 çay bardağı sıvıyağ
Domates sosu için;
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı un
1 dolu yemek kaşığı domates salçası veya 1 çaybardağı domates püresi
1 çay kaşığı tuz
1 fiske karabiber
2 su bardağı tavuk suyu
Yapılışı :
1-Kabakları kazıyın, yıkayın, tepside rahat durabilmesi için alt kısımlarından boyuna biraz kesin. Ortalarından doldurulabilecek şekilde oyun.
2-Tavada sıvıyağı kızdırın ve fazla olmamak kaydı ile her yanını çevirerek kızartıp fırın kabına sıralayın.
3-Diğer yanda kuşbaşı doğranmış hindi etlerini teflon tavada 3-4 dakika kadar döndürün.
4-Tereyağını ve zeytinyağını tavaya alın, yağ eriyip kızınca etleri 1-2 dakika kadar kavurduktan sonra ayıklayıp yıkayarak minik küpler halinde doğradığınız soğanı da katarak soğan diriliğini kaybedene kadar 3-4 dakika kadar kavurun.
5-Arkasından yıkayarak jülyen doğradığınız kırmızı biberi, kıyılmış sarımsakları ilave edin ve 3-4 dakika kadar da bu şekilde soteleyin.
6-Ayıklayıp yıkadığınız ve orta kalınlıkta doğradığınız ıspanakları da tavaya katın. Karabiber ve tuzunu ilave edip hepsini birlikte ıspanaklar hafif ölünceye kadar 3-4 dakika daha sotelemeye devam edip ocağı kapatın.
7-Cevizleri robottan orta kalınlıkta çekin ve harca katarak karıştırın. İçiniz hazır.
8-Kızartmış olduğunuz kabakların içini tuzluk yardımı ile hafifçe tuzlayın ve hazırladığınız harç ile kabakları doldurun.
9-Sade tüketmek istiyorsanız fırın kabını fırına yerleştirin ve 230 derece de 20-25 dakika kadar fırınlayın.
Domates soslu tüketmek isteyenler için:
1- Tereyağını ve zeytinyağını sos tavasında eritip kızdırarak unu katın ve un hafif pembeleşene kadar kavurun.
2-Domates püresi veya domates salçasını ilave ederek 1-2 dakika kadar daha kavurun.
3-2 su bardağı tavuk suyu veya sadece su, tuz ve karabiberi de katarak bir iki taşım kaynatıp ocağı kapatın, sosu kabakların üzerine gezdirin. Aynı ayarda ve aynı sürede fırınlayın.
0 yorum:
Yorum Gönder