BEYTİ TARİFİ

BEYTİ TARİFİ

Malzemeler :
4 yufka
1 kg. kıyma
3 dilim ufalanmış ekmek içi
2 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
2 adet yumurta sarısı
Karabiber, pul biber, tuz

Sosu için;
4 yemek kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı ılık su


Hazırlanışı :
Soğan ve sarımsakları robotta çekip diğer köfte malzemeler ile birlikte karıştırın. Dilerseniz maydanoz ekleyebilirsiniz. Üzerini örtüp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Ardından yufkaları ortadan kesin. Köfteye yufkanın enine denk gelecek uzunlukta şekil verin. 2-3 cm kalınlığında kesin.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizerek üzeri kızarana kadar fırınlayın. O pişerken tereyağında salçayı sıcak su ekleyerek eritin. Fırından çıkardığınız beytinin üzerine sosu dökün. Yoğurt ve maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder