MANTARLI BEZELYE TARİFİ

MANTARLI BEZELYE TARİFİ

Malzemeler :
300 – 350 gr mantar
Yarım kg bezelye
4-5 yaprak ıspanak
1 adet orta boy patates
1 adet büyük boy soğan
1 adet orta boy domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1,5 su bardağı su
Yarım limon suyu
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yeterince karabiber
Yeterince tuz

Yapılışı :
Mantarları güzelce yıkadıktan sonra tuzlu ve limonlu suda beklemeye alın.
Soğanı soyup ufak ufak doğrayın, ıspanakları da aynı şekilde, patatesleri de doğrayalım.
Domatesi rendeleyin. Boş bir tencerede yağı kızdıralım ve içerisine kesilmiş soğanları ilave edip kavuralım.
Soğanlar pişmeye yakın patatesi, salçayı ve domatesi ilave edip karıştıralım. (Bu şekilde 4-5 dakika kavurun)
Sonrasında suyunu süzdüğümüz mantarları ilave ediyoruz, ardından 3 dakika kadar kavurduktan sonra ıspanak, bezelye, sarımsak, karabiber, tuz ve suyu ekleyelim.
Bu şekilde ocağın altını kısarak malzemeler yumuşayana kadar pişirelim.SICAK OLARAK SERVİS YAPINIZ

0 yorum:

Yorum Gönder