PEYNİRLİ ISPANAK TOPLARI TARİFİ

PEYNİRLİ ISPANAK TOPLARI TARİFİ

Malzemeler :
500 gr ıspanak
¾ su lor peyniri
1 çay bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri
1 su bardağı galeta unu
2 yumurta
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber


Kızartmak için :
Ayçiçeği yağı


Yapılışı :
Ispanaklar yıkanıp suları iyice süzülür ve doğranır. Peynirler, ezilmiş sarımsak, 3 yemek kaşığı galeta unu, 1 yumurta, tuz ve karabiber eklenip karıştırılır. Özleşinceye kadar yoğrulur. Karışımdan parçalar kopartılıp top şeklinde yuvarlanır. önce çırpılmış yumurtaya
sonra galeta ununa bulanıp kızgın yağda kızartılır. Sıcak olarak servis yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder