KABAK BEĞENDİ TARİFİ

KABAK BEĞENDİ TARİFİ

Beğendi için Malzemeler :
3 adet orta boy kabak
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı tepeleme un
1 çay bardağı süt
150 gr kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber

Yahni için Malzemeler :
2 piliç göğüs
350 gram arpacık soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
½ çay bardağı sıvıyağ
3 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
½ çay kaşığı karabiber


Yapılışı :
1-Kabakları yıkayın, kazıyın ve rendeleyin. 10 dakika kadar orta hararetli ateşte haşlayın.
2-Haşlanan kabakların suyunu iyice süzün ve ezin.
3-Tereyağını eritin ve unu beyazlaşana kadar 2-3 dakika kadar kavurun.
4-Ezilmiş kabağı una ilave edin ve 2 dakika kadar daha un ile birlikte kavurun.
5-Sütü ilave edin, kabak sütü çekmeye yakın rendelenmiş kaşar peyniri ile tuz ve karabiber de katıp kaşıkla özleştirin ve orta kıvama gelince ocağı kapatın.


Piliç yahninin yapılışı :
1-Piliç göğüsleri kuşbaşı doğrayın, yıkayın ve kızdırılmış teflon tencerede kendi suyunu salıp çekene kadar döndürün.
2-Suyunu çekince tereyağını ilave edin, yağ eriyip kızmaya başlayınca ayıklanmış ve yıkanmış arpacık soğanları tencereye katın, et ile birlikte soğanlar hafif pembeleşene kadar kavurun.
3-Domatesleri yıkayın, kabuklarını soyun, minik küpler halinde doğrayarak tencereye ilave edin ve tüm malzemenin özleşmesi için 6-7 dakika kadar döndürün.
4- Tuz, karabiber, kimyonu ilave edip 1 çay bardağı su da ilave ederek yaklaşık 20-25 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
5-Soğanların pişip pişmediğini kontrol edin, pişmemiş ise yarım çay bardağı daha su ilave edin ve karar suyunda kalınca ocağı kapatın. Soğanların dağılmaması gerekir, o yüzden yemeği fazla karıştırmayın.
6-Kabak beğendi sosunu servis tabağının altına yayın, ortasını kaşığın tersi ile hafif çukurlaştırın ve ortasına piliç yahniden koyarak sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder