URFA USULÜ PATLICANLI TEPSİ KEBABI TARİFİ


URFA USULÜ PATLICANLI TEPSİ KEBABI TARİFİ

Malzemeler :

• 1 kilo patlıcan
• 4 adet domates
• 3-4 sivribiber
• 500 gr yağlı kıyma
• 1 fincan sıvıyağ
• Tuz, pul biber

Yapılışı :
1- Patlıcanlar alaca şeklinde soyulup parmak kalınlığında halkalara doğranıp, tuzlu suya atılır.
2- Kıymaya tuz, biber, doğranmış maydanoz konup yoğrulur. Elle küçük yuvarlak köfteler yapılır.
3- Patlıcan tuzlu sudan çıkartılıp, elle acı suyu sıkılır. Tepsiye bir patlıcan bir köfte olmak üzere sıra sıra dizilir. İstenirse araya domates dilimleri konur. Biberler doğranıp patlıcanların aralarına sıkıştırılır.sıkıştırılan patlıcanlar yuvarlak bir fırın tepsisine dizilir üzerine 1 kase salçalı su dökülerek 180 derece fırında pişirilir.pişip pişmediğini çatalla köftelere batırıp anlayabilirsiniz

0 yorum:

Yorum Gönder