TAVUKLU ZİRON TARİFİ
Malzemeler :
4 adet yufka
1 kase yoğurt
sarmısak
2 adet tavuk but yada göğüs
Pulbiber
Tereyağı
Yapılışı :
Yufkalar tek tek rulo yapılıp iki parmak genişliğinde kesilir.
Fırın tepsisine dik olarak dizilir.
Önceden ısıtılmış fırında yufkaların üzerleri biraz kızartılır.
Tavuk butları iyice haşlanır ve didiklenir.
sıcak yufkaların üzerine sıcak tavuk suyundan dökülür.
Üzerine didiklenmiş tavuk etleri dizilir.
Tavuk etleri üzerine sarımsaklı yoğurt eklenir.
En üste de pulbiberli yağ kızdırılıp gezdirilir.
Afiyet olsun.
NOT:tavukları çok küçük didiklemeyin
0 yorum:
Yorum Gönder