PATATESLİ OT KAVURMASI TARİFİ
Malzemeler :
- 1 demet doğranmış kavurmalık ot (ısırgan, pazı, ıspanak veya benzeri yerel otlar)
- 3 tane haşlanıp kuşbaşı doğranmış patates
- 2 yarım halka halinde doğranmış soğan
- 4 diş doğranmış sarımsak
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz, taze çekilmiş karabiber, pul biber
Yapılışı :
1. Tavada zeytinyağını ısıtıp soğan ve sarımsakları 5 dk kadar kavurun. Otları ilave edip bir müddet daha kavurmaya devam edin (ot miktarı başta fazla gelebilir, hatta tavaya sığmayabilir ama piştikçe küçülüp azalacaklar).
2. Otlar yumuşadığında haşlanmış patatesleri ve baharatları ilave edip hepsi iyice karışana kadar 1-2 dk daha kavurun.Afiyet olsun.
- 1 demet doğranmış kavurmalık ot (ısırgan, pazı, ıspanak veya benzeri yerel otlar)
- 3 tane haşlanıp kuşbaşı doğranmış patates
- 2 yarım halka halinde doğranmış soğan
- 4 diş doğranmış sarımsak
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz, taze çekilmiş karabiber, pul biber
Yapılışı :
1. Tavada zeytinyağını ısıtıp soğan ve sarımsakları 5 dk kadar kavurun. Otları ilave edip bir müddet daha kavurmaya devam edin (ot miktarı başta fazla gelebilir, hatta tavaya sığmayabilir ama piştikçe küçülüp azalacaklar).
2. Otlar yumuşadığında haşlanmış patatesleri ve baharatları ilave edip hepsi iyice karışana kadar 1-2 dk daha kavurun.Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder