Midye Poğaça Tarifi
Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
1/2 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Üzeri için
Tereyağı
Patatesli iç malzemesi(farklı iç kullanılabilir)
4 adet haşlanmış patates
100 gr. beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Karabiber, kimyon, kırmızı biber
Midye poğaçanın yapılışı
Hamur malzemeleriyle yumuşacık bir hamur yoğurun.
Hamuru 12 eşit parçaya bölüp, üzerini örterek mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurları ayrı ayrı tabak büyüklüğünde açıp aralarını yağlayarak 3 çerli gruplar halinde üst üste dizin. En üstlerine yağ sürmeyin. Hamurların üzerlerini örtüp yarım saat kadar dinlendirin.
Önce ilk hazırladığınız hamur grubunu, sonra diğerini 6-7 mm. kalınlığında açıp bir ucundan başlayarak sıkıca rulo yapın.
Ruloyu 2 parmak kalınlığında dilimlere kesin. Her dilimi merdaneyle hafifçe açıp ortasına içten koyun.
İki ucu üstüste gelecek şekilde ağız kısmına hafifçe bastırarak kapatıp tepsiye dizin. Üzerlerine tereyağı sürün.Tepside yarım saat beklettiğiniz poğaçaları 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder