skip to main |
skip to sidebar
KIYMALI POĞAÇA TARİFİ
Malzemeler:Yarım lt süt2 Yumurta1 Paket yaşmaya1 Su bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
Kıymalı harcı için :
300 gr.kıyma
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı salça
isteğe göre tuz ve baharat
YAPILIŞI:
Sütü ılıtalım(bebek sütü kıvamında).kabımıza boşaltalım.sıvıyağ,şeker,tuz ve yumurtayı ilave edip bir güzel karıştıralım.yaşmayamızı da ilave edip karıştırdktan sonra unumuzu ekleyelm ve elastik güzel bir hamur elde edelim(ne kadar çok yoğurursak hamur o kadar güzel olur) sıcak bir ortamda 15 dk.kadar dnlendirelim..hamurumuz dinlenirken bızde harcımızı hazırlayalım.. kıymamızı tenceremıze alalım..tuzunu atıp kavurmaya baslayalım.rengı değismeye baslayınca az miktar da sıvıyağ ekleyelım ve mınık mınık doğradığımız soğanı ekleyıp kavurmaya devam edelım..soğanlar ölünce salçasını ve baharatını ekleyelım harmanlayalım ve altını kapatalım..soğuduktan sonra poğaçamızın içine dolduralım (istedığımız sekılde) tepsilere dızelım ve yaklasık 30 dk.kadar sıcak bır ortamda tepsıde dınlendırelım..daha sonra yumurta sarıdını surup 175 derece de pişirelimmm ;)
AFİYET OLSUN
0 yorum:
Yorum Gönder