MANTARLI TAVUK SOTE TARİFİ


MANTARLI TAVUK SOTE TARİFİ

Malzemeler :

350 gr. kuşbaşı tavuk eti 
Yarım kg. mantar 
2 adet soğan 
2 adet domates
100 gr. haşlanmış bezelye
3-4 adet sivri biber
yarım çay bardağı sıvı yağ
4-5 diş sarımsak
Tuz, kara biber, kekik

Yapılışı :
Tavaya sıvı yağı alıp, küp doğranmış soğanları ve kuşbaşı tavuk etlerini ilave edelim. Arada bir karıştırarak, etler iyice yumuşayana dek pişirelim. Mantarları ince ince doğrayalım. Doğranmış mantarları tavuğa ilave edip, mantarlar suyunu bırakıp çekene dek kavurmaya devam edelim. Domatesleri kuşbaşı iriliğinde doğrayalım. Doğranmış domatesleri ve haşlanmış bezelyeleri, doğranmış sivri biberleri, tuz, kara biber ve kekiği tavuklu mantarlı karışıma katalım. Arada bir karıştırarak pişirelim. Daha sonra servis yapalım.Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder