EKŞİLİ SULU KÖFTE TARİFİ




EKŞİLİ SULU KÖFTE TARİFİ

Malzemeler :
200 gr.yağsız kıyma
1 orta boy soğan
yarım çay bardağı pirinç
1 havuç 1 patates 1 yumurta
yarım çay bardağı un
yarım limonun suyu
Karabiber Tuz

Yapılışı :


Kıymanın içine rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve yıkanmış pirinci koyarak iyice yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler yapıp una bulayın.
Bir tencereye 8 bardak su koyarak kaynatın.
Havuç ve patatesleri küp şeklinde doğrayın. Kaynayan suyun içine önce havuçları,daha sonra patatesleri atın,kıymadan misketten çok az daha büyük parçalar alıp yuvarlayın ve bir tepsiye serptiğimiz unun üstüne atın,tenceredeki sebzeler, biraz yumuşayınca una bulanmış köfteleri teker teker ekleyin.
Köftelerin pirinci piştiğinde ateşten indirin.
Ayrı bir kapta 1 yumurtanın sarısını ve limon suyunu çırpın, içine bir kepçe çorba suyunu ekleyerek çırpmaya devam edin. Bu karışımı çorbaya ekleyerek 1-2 dakika daha kaynatın.Servis yaparken,üzerine kuru nane serpin.

0 yorum:

Yorum Gönder