MANTAR DOLMASI TARİFİ
Malzemeler:
yarım kg kultur mantari
yarım su bardagi kasar peyniri rendelenmis
2-3 yemek kasigi krem peynir (istege bagli)
yarım cay kasigi tuz
bir tutam karabiber
Bir tutam kuru feslegen (istege bagli)
1 yemek kasigi zeytinyagi
Yapılışı:
Mantarlari nemli bir kagit havlu ile ya da nemli bir firca ile temizleyin. Mantar su ile uzun sure temas ederse, sunger gibi suyu cekecektir.Mantarlarin saplarini cikarin ve kucuk kucuk dograyarak zetinyagi ile 2-3 dakika kavurun. Sonra karabiber, feslegen ve tuzu ilave edip, karistirin. Sonra krem peynir (istege bagli) ve rendelenmis kasari ilave edip karistirin.Bu karisimi mantarlarin icine doldurarak hafifce bastirin. Onceden 180C (350F) ye isitilmis firinda yaklasik 18-20 dakika pisirin.AFIYET OLSUN
0 yorum:
Yorum Gönder