TAVUK CİĞER TARİFİ

TAVUK CİĞER TARİFİ

Malzemeler:

1 kg tavuk ciğeri
2 çorba kaşığı un

garnitürü için:
2 patates
2 kurusoğan
yarım demet maydanoz
tuz,kekik,kbiber,sıvıyağ

Yapılışı:

Tavuk ciğerlerini kuşbaşı doğrayın.iyice yıkayıp süzgeçe alın.tencereye 1 su bardağı yağ koyup kızdırın.ciğerleri unlayıp kızgın yağda kızartın.tuzu,kekiği,kbiberi ekleyin.patatesleri küp küp doğrayın kızartın.soğanı halka şeklinde doğrayın ovalayın pulbiberle karıştırın.maydanozu da doğrayıp hazırladıktan sonra ciğerleri soğan maydanoz patates eşliğinde servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder