LOR TATLISI TARİFİ
Malzemeler:
250 gram lor peyniri,
2 yumurta,
1 su bardağı un,
1 su bardağı irmik,
1 limon kabuğu rendesi,
4 su bardağı toz şeker,
1 çay kaşığı limon suyu,
1 çay kaşığı karbonat,
5 bardak su
Yapılışı :
Peynir ufalanır, geniş bir kaba konur.
•Yumurta, un, irmik, rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu ve karbonat konur.
•İyice yoğurularak “yumuşak” hamur yapılır.
•Hamurdan “ceviz” iriliğinde parçalar alınıp, yuvarlanır. Sonra üstleri bastırılarak ısıtılır.
•Yağlanmış tepsiye dizilir. Orta hararetli fırında hafif pembe renkte kızartılır.
•Şeker ve su ile “kıvamlı şurup” hazırlanır.
•Hamur fırından alınır, soğuduktan sonra sıcak şurup üstlerine dökülür. Şerbeti çekince servis yapılır. Afiyet Olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder