PRATİK MUSKA TATLISI TARİFİ
Malzemeler:
4 Adet yufka
2 Çorba kaşıgı un
250 gr. süt
Yarım su bardağı badem
1 Paket vanilya
1.5 Çorba kaşığı tereyağı
Şerbeti için:
750 gr su
750 gr toz şeker
yarım limon
Yapılışı:
Su ,toz şeker ve limon suyundan kıvamlı bir şerbet hazırlayıp,soğumaya bırakalım. yufkaları rulo şeklinde sarıp, iki parmak kalınlıgında keselim.unu sütü ve tereyağını tencereye koyup kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Kıydığımız bademleri ve vanilyayı ilav edip karıştıralım. Kestiğimiz yufka şeritlerinin ucuna bir çay kaşığı mahallebi koyup, muska şeklinde saralım. sıvıyağda kızartıp yağını süzerek önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbete 3-5 dk bekletip çıkartalım.AFİYET OLSUN....
0 yorum:
Yorum Gönder