İÇLİ KÖFTE TARİFİ



İÇLİ KÖFTE TARİFİ

Malzemeler :

200 gr.orta yağlı kıyma
1 adet soğan
Maydonoz
1 tat.kaş.salça
Tuz,karabiber,pulbiber

Dışının malzemesi için:

2 patates (büyük)
1 çay bar.(büy.çay.bar.)
köftelik bulgur
1 çay.kaş.nane ve tuz

Kızartmak için:
2 yumurta

İç malzemesinin hazırlanışı:

Kıyma rengi değişine kadar kavrulurken,soğan yemeklik doğranıp kımaya ilave edilir,kıyma suyunu çekene kadar soğanlarla birlikte kavrulur.salça ilave edilir ve birazda salça ile birlikte kavrulur.ve maydonoz ilave edilir bahart ile birlikte ve iç malzemesi hazır..

Dış malzemesinin hazırlanışı:

Patatesler eriyecek kıvama gelene kadar haşlanır.ve hemen soyularak ezilir ve köftelik buldur,nane ve tuz patateslere ilave edilerek.Karıştırlır ve 10 dk. Demlenir.(su ilave etmenize gerek yok)Dış malzeme biraz yoğurulur ve yumurta büyüklüğünde parçalar alınır ve avuç içinde açılır (zorlanıyorsanız dış malzemeye biraz sıvı yağ eklenebilir daha kolay şekil vermek için) ve hazırladığımız kıymadan 1 tatlı kaşığı konur ve kapatılarak oval şekil verilir.bu şekilde malzemeler bitene kadar devam edilir..yumurtaya batırılarak kızartılır…

0 yorum:

Yorum Gönder