PEYNİRLİ KABAK SANDAL TARİFİ
Malzemeler :
4 kabak
Malzemeler :
4 kabak
Beyaz peynir
Kaşar
Dereotu ya da maydanoz
1 yumurta
Yapılışı :
Kaşar
Dereotu ya da maydanoz
1 yumurta
Yapılışı :
Kabakları yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra dörde bölüyoruz. Çeyrek kabağın iç kısmını aynen bir sandala benzetiyormuşuz gibi alıyoruz. Bu aldığımız içleri mücver yapmak üzere saklayabiliriz.minik kabak sandallarımızı kaynayan suya atıyoruz. Kabağın cinsine göre değişmekle beraber 5-6 dakika haşlanmaları yeterli. Ne kadar yumuşadıklarını bir çatalı batırarak anlayabilirsiniz.
Bir kasede ezdiğimiz beyaz peyniri yumurta ve dereotuyla karıştırıyoruz.
Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine haşlanmış kabak sandallarımızı diziyoruz. Hazırladığımız harçla sandalları dolduruyoruz. Üzerine kaşar rendeleyerek 200 dereceye ısıttığımız fırında yaklaşık 8-10 dakika üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Bir kasede ezdiğimiz beyaz peyniri yumurta ve dereotuyla karıştırıyoruz.
Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine haşlanmış kabak sandallarımızı diziyoruz. Hazırladığımız harçla sandalları dolduruyoruz. Üzerine kaşar rendeleyerek 200 dereceye ısıttığımız fırında yaklaşık 8-10 dakika üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder