GALETA UNLU ÇITIR BÖREK TARİFİ

GALETA UNLU ÇITIR BÖREK TARİFİ

Malzemeler;

6 adet yufka
2,5 s.b. su
1 s.b sıvı yağ
3 yumurta sarısı
Galeta unu
iç harcı peynir ve maydanoz veya patatesli de olbilir


Hazırlanışı;
Yufkalarımızı üstüste dizelimilk önce ortadan ikiye daha sonra diğer ortadan ikiye ayıralım.kalem böreğinde yapıldığı gibi 8 eşit parçaya üçgen şekillerde bölelim..
Bir kaba 2 bardak su1 bardak sıvı yağı ilave edelim.Ve yufkamızdan bir üçken alıp su ile yağ karışımından içinin her yerine sürelim.ve 1 üçgen yufka daha alıp üzerine yerleştirelim.Daha sonra 2.katada aynı yağlı sudan sürelim ve içine beyaz peynir arzu edilirse maydanoz karışımlı peynir ilave edelim ve geniş geniş saralım.Sardığımız yufkaları aynı yağlı suya arkalı önlü batıralı yufkalarımız ıslak ıslak olucak bir kapta çırptığımız yumurta sarısılarına batıralım ve daha sonrada galeta ununa bulayalım yağlanmış fırın tepsisine dizelim .Puf puf kabarana ve Kızarana dek pişirelim..afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder