PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler
2,5 Adet yufka
4-5 Adet yeşil biber
2 Adet büyük domates
150 gr. pastırma
Kaşar (rendelenmiş)
1/2 Çay kaşığı karabiber
Kızartmak için sıvıyağ
Hazirlanisi
Öncelikler yufkaları 4 tane üçgen elde edecek şekilde kesin.Pastırmaları ince ince dilimleyip domates ve biberle birlikte 1-2 dakika soteleyin.İnce ince kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş kaşar peynirini pastırmalar soğuduktan sonra ilave edip bu harcı kalın sigara böreği şeklinde yufkalara sarın.Bu yufkaları kızgın yağda altlı üstlü kızartın ve 2 ye bölerek sıcak servis yapı.Fakat Emel Hanım yazın daha uygun olur diye paçanga böreklerini fırında kızarttı.Siz de bu şekilde hazırlayarak böreğinizi hafifletebilirsiniz.
AFİYET OLSUUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder