ISPANAKLI KIVRIM BÖREK TARİFİ
ençok yaptığım tariflerden biri ıspanak böreğidir umarım sizde denersiniz.
MALZEMELER:
ıspanaklı kıvrım börek HAMURU tarifi
* 2 yumurta (birinin sarısı ayrılıp üzerine sürülecek)
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 2 çay bardağı süt
* 1 paket hamur kabartma tozu
* Alabildiği kadar un (kulak memesi kıvamında)
YAPILIŞI:
İÇMALZEMESİ; 1 soğanı kavurup doğranmış ıspanağı ekledim, biraz daha kavurup, tuz-karabiber ile tatlandırdım. Siz isterseniz bunu kıymalı ya da patatesli yapabilirsiniz eminim harika olur.
Hamurunuzu hazırladıktan sonra hafif unladığınız tezgahta, bir yemek tabağı büyüklüğünde, mümkün olduğunca ince açıyorsunuz. Daha sonra bir ucuna uzunlamasına yaydığınız iç ile sıkı bir rulo yapıyorsunuz. Bu ruloyuda resimlerdeki gibi döndürerek, ilk önce yuvarlak bir fırın kabının tam ortasına yerleştiriyorsunuz.
Daha sonra ikinci ruloyu da hazırlayıp, bu en ortadaki yuvarlak şeklin etrafına sarıyorsunuz. Tüm kabınız dolana kadar aynı işlemi devam ettiriyorsunuz.
Bitince üzerine yumurta sarısını sürüp, 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyorsunuz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder