FIRINDA BEŞAMEL SOSLU KARNIBAHAR TARİFİ
Malzemeler:
yarım kilo karnıbahar
yarım yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz, karabiber, pulbiber
üzeri için rendelenmiş kaşar
Sos için:
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı süt
tuz
Yapılışı:
Karnıbaharımızı yıkayıp, küçük parçalar haline getirerek yeterince tuz ekleyip yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz, diğer taraftan beşamel sos için 1 yemek kaşığı yağ ile 2 yemek kaşığı unumuzu pembeleşinceye kadar kavurup 2 bardak süt ve bir tutam tuz ekleyerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Daha sonra ocaktan aldığımız karnıbaharları süzüp fırın kabımıza yerleştirelim, yüzerine tuz, karabiber, pulbiber ve oda sıcaklığındaki tereyağımızı ekledikten sonra hazırladığımız beşamel sosu karnıbaharımızın üzereni tamamen kapatacak şekilde yayıyoruz... ve son olarak rendelenmiş kaşar peynirini yemeğimizin üzerine seperek bir tutam da pulbiber serpip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika yüzeri nar gibi kızarana kadar pişirıyoruz..... AFİYET OLSUN
0 yorum:
Yorum Gönder