ISPANAKLI MANTARLI TAVUK SOTE TARİFİ

ISPANAKLI MANTARLI TAVUK SOTE TARİFİ

Malzemeler:

1 kg ıspanak
yarım kg tavuk eti
250 gr mantar
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 orta boy soğan
200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
10-12 adet yarım ceviz içi
Tuz
Karabiber

Yapılışı:

Tavukları haşlayalım. Bu arada yağda küp küp doğradığımız soğanı kavuralım. Üzerine domatesleri ekleyip 2-3 dakika çevirdikten sonra salçayı ekleyelim. Malzemeler iyice karışınca temizleyip yıkadığımız ıspanakları içine ilave edelim. Tuzunu ve karabiberini de ekleyelim. Yani bildiğimiz ıspanak yemeğini yapar gibi. Daha sonra soyulmuş ve dilimlenmiş mantarları ve haşlanmış tavukları istediğimiz büyüklükte kesip (haşladığınız büyüklükte bütün de koyabilirsiniz) pişmiş olan ıspanağın içine koyup 5 dk kadar alt üst edelim ki tavuklar ıspanağın suyunu biraz emsin. Daha sonra bir borcama bütün bu malzemeyi dökelim. Tavukların üstünün ıspanakla örtülü olmasına dikkat edelim. Önceden 175 dereceye ısıttığımız fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirelim. Ara sıra fırını açıp kontrol edin ki ıspanaklar yanmasın. Yemeğin iyice sıcak olduğundan emin olduktan sonra fırından çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peynirini dökelim. Kaşar yemeğin üzerini tamamen kaplamalı. Kaşarın üzerine de cevizleri dizelim. Bu şekilde fırına sürelim. Kaşar peyniri iyice eriyinceye kadar fırında tutalım. Sonra da afiyetle yiyelim. Hem çok basit hem de evinizde her zaman bulunacak malzemelerle yapabileceğiniz ani misafir baskınlarında da şip şak hazırlayabileceğiniz bir yemek.
AFİYET OLSUN. :)))

0 yorum:

Yorum Gönder