EGE USÜLÜ OT HAŞLAMASI TARİFİ

EGE USÜLÜ OT HAŞLAMASI TARİFİ

Malzemeler:

bir kilo haşlamalık ot
4-5 adet küçük kabak
4-5 adet küçük patetes
bir su bardağı dolusu içbakla
zeytinyağı-limon-sarımsak

Yapılışı:

otlar ve baklalar ayıklanarak, patates ve kabak soyulmadan yıkanır.süzdürülür..büyük tencerede tuzlu su kaynatılır..kaynayan suya önce kabak ve baklalar atılır..fazla yumuşamadan alınır..arkasından otlar biraz dirice haşlanır..en son tencereye patatesler atılıp, dağılmadan pişirilir...diğer yanda sarımsak dövülür..yağ ve limon azar azar ilave edilerek sos hazırlanır..servis sırasında malzemeler tabağa alındıktan sonra sos dökülür..böylece yeşil kalması sağlanır..arzu eden sadece yağ ve limon kullanabilir..bu haşlamada önemli olan bütün malzemelerin aynı suyun içinde kaynayıp, tatlarının birbirine geçmesidir..afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder