ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI TARİFİ
1 kg salamura asma yaprağı
İÇ MALZEME
3 adet kuru soğan
2 su bardağı pirinç
yarım su bardağı zeytinyağı
2 adet limon
3-4 yemek kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber,tarçın,varsa yenibahar,tuz
Kuş Üzümü
1,5 su bardağı su
2 tane kesme şeker
Yapılışı:
1 kg salamura asma yaprağı
İÇ MALZEME
3 adet kuru soğan
2 su bardağı pirinç
yarım su bardağı zeytinyağı
2 adet limon
3-4 yemek kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber,tarçın,varsa yenibahar,tuz
Kuş Üzümü
1,5 su bardağı su
2 tane kesme şeker
Yapılışı:
zeytinyağıyla ince ince doğradığımız kuru soğanları kavuruyoruz.pirinçleri yıkayıp soğanlara ekliyip,1-2 dk kadar daha kavuruyoruz.daha sonra kuş üzümünü ilave ediyoruz.sıktğımız limonların suyunu ilave edip 2 kesme şekeri atıp karıştırıyoruz.tuzu ve 1,5 bardak suyu ilave edip,kısık ateşte prinçler suyunu çekene kadar demlendiriyoruz.pirinçler suyu çekince tencerenin altını kapatıp baharatları sırasıyla ekleyip soğutuyoruz.
bir kg salamura asma yaprağını ılık suyla - 3-4 kez suyu değiştirerek yıkıyoruz. yaprakları iki avucunuz arasında sıkarak sudan çıkartıyosunuz. Her bir yaprağı avucunuzun içine alıp, ortasına 1 tatlı kaşığı iç malzemeden koyuyoruz. yaprağı sigara böreği gibi sarıyoruz.(çok gevşek sarmazsanız daha ince olur.)Pişireceğimiz tencerenin dibine yaprak seriyoruz.(dibinin tutmaması için)üzerine sarmaları dizip,en üstünede 1 tane tabak kapatıyoruz, tencereye yarım çay bardağı zeytinyağı gezdiriyoruz. yaprakların üzerine tabak kapatıp 2 su bardağı su ilave edip, tencereyi ateşe koyuyoruz, kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 30 dk pişiriyoruz.su bitince ilave ediyoruz Piştikten sonra soğumuş sarmaları servis tabağına servis yapıyoruz.
iç malzemeye mutlaka limonu sıkın.
bir kg salamura asma yaprağını ılık suyla - 3-4 kez suyu değiştirerek yıkıyoruz. yaprakları iki avucunuz arasında sıkarak sudan çıkartıyosunuz. Her bir yaprağı avucunuzun içine alıp, ortasına 1 tatlı kaşığı iç malzemeden koyuyoruz. yaprağı sigara böreği gibi sarıyoruz.(çok gevşek sarmazsanız daha ince olur.)Pişireceğimiz tencerenin dibine yaprak seriyoruz.(dibinin tutmaması için)üzerine sarmaları dizip,en üstünede 1 tane tabak kapatıyoruz, tencereye yarım çay bardağı zeytinyağı gezdiriyoruz. yaprakların üzerine tabak kapatıp 2 su bardağı su ilave edip, tencereyi ateşe koyuyoruz, kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 30 dk pişiriyoruz.su bitince ilave ediyoruz Piştikten sonra soğumuş sarmaları servis tabağına servis yapıyoruz.
iç malzemeye mutlaka limonu sıkın.
0 yorum:
Yorum Gönder